frutsels & franje

Stempelen!

Sinds ik deze leuke stempels heb gekregen van een vriendin kan ik niet meer stoppen met stempelen! Het heeft echt stijl, omdat het typemachine effect alles een old skool tintje geeft. Recht stempelen is nog best een kunst, maar het leukste van alles is dat het niet perfect hoeft te zijn. Een beetje scheef of een paar inktvlekjes maken het juist helemaal af!

 

Hieronder vind je een aantal stempelideeën.

 

Ga naar: Cadeautjes inpakken

 

 

Stempelsetje alfabet: maar

€ 2.50 bij de

Stempel idee 1 : papieren zakje

Wat heb je nodig:

- kartonkleurig cadeaupapier
- pritstift

- tape of een leuke sticker

- stempels

 

Knutselrecept:
Knip een stuk van ongeveer 30 x 30 cm uit het cadeaupapier en vouw het dubbel. Vouw de 'zijkant' en de 'onderkant' van het zakje ongeveer 1 cm naar binnen en lijm deze goed vast. Ga los met stempelen of andere versiersels op de voorkant. Doe een cadeautje in het zakje, vouw de bovenkant om en plak hem dicht met een hartje van tape of een andere leuke sticker. Ideaal om cadeautjes in te doen!

 

 

Stempel idee 2 : Kaartje met Spreuk

Wat heb je nodig:

- crèmekleurig hobbykarton      
- kartelschaar

- lintje

- stempels

 

Knutselrecept:
Kies een mooie tekst of spreuk. Knip uit het hobbykarton een vierkant of rechthoek en kartel één van de zijkanten met de kartelschaar. Stempel de tekst op het kaartje [in dit geval is het trouwens een combinatie van stempelen & calligraferen]. Maak tot slot een lusje van het lintje en plak hem aan de achterkant vast met een plakbandje. Nu kun je hem ergens een mooi plekje geven in huis. :)

 

 

tip: de action heeft heel mooi hobbykarton voor een prikkie!

Stempel idee 3: kaartje met gedroogd citroenschijfje

Wat heb je nodig:

- crèmekleurig hobbykarton 
- gedroogd citroenschijfje

- touwtje

- stempels

 

Knutselrecept:
Knip uit het hobbykarton een rechthoek. Stempel de tekst op het kaartje. Bevestig het gedroogde citroenschijfje door middel van een paar druppels secondelijm aan het kaartje [uiteindelijk blijft het wel zitten!]. Maak tot slot het touwtje als een ophanghaakje aan de achterkant vast met een plakbandje.

 

P.S. Als je niet weet waar deze tekst op slaat klik dan hier.